Krönikan om Aslans bravader


Viljeyrans kennel

-Leonberger för arbete och sällskap


För en tid sedan visade jag bilder av hur det kan se ut när två valpar får (läs: tar sig) friheter medan matte är på jobbet. Jag antydde att det förmodligen var Arwen som var hjärnan bakom dådet. Jag måste medge att jag kan ha haft fel!


Det har nämligen visat sig att Aslan klarar sig bra att göra hyss även på egen han...öh...tass. Han hittade lådan där påsarna förvaras...och resultatet ser ni nedan.

I Skogen

Aslan gillar att vara i skogen. Han strövar omkring, leker med någon pinne, lägger sig och vilar eller plockar bär. Det sistnämnda är han väldigt bra på.


Ett av hans favoritbär är åkerbär. Han är självlärd och duktig på att leta upp bären. Och den förmågan tänker matte även använda för egen vinning!

En helt vanlig dag  på jobbet...  (...dvs. när matte är på jobbet)

Så här kan det se ut när två påhittiga valpar roar sig! Till Aslans försvar så inträffade detta medan

Arwen var hemma. Och jag kan tänka att det var hon som kläckte idén, men att Aslan gärna hakade på.


Han brukar inte vara speciellt svår att övertala om man säger så! Det var nog kul så länge det varade. Men mindre roligt för oss att städa upp.

Ibland gäller det att vara ödmjuk...

Aslan var på auktion i Bergsbyn för en tid sedan. Han ropade inte in något, men gick trots det inte hem tomhänt. Han fick erfarenheter och blev en kompis rikare. En ung storpudelhanne vid namn Ceasar som Aslan gärna ville imponera på.

Aslan gjorde som han brukar göra när han vill visa hur häftig han är. Då skuttar han (av någon anledning) med bakbenen när han rör sig. Det är jättesnyggt, i hans egna ögon i alla fall...

Simma lugnt!

Aslan gillar vatten! Inte så förvånande, då han ju är en leonberger, men likafullt väldigt glädjande att konstatera. När man ger honom vatten tar det inte lång tid innan skålen är tom och en mystisk sjö uppkommit på golvet. En sjö som han sedan lägger sig i och somnar. Eller så lägger han sig väldigt nära skålen, kanske med nosen i -och somnar.


Vi har varit och badat i havet och i älven med Aslan och Arwen vid ett flertal tillfällen. Av vad jag kan se så simmar båda två med en bra teknik. (Tack farmor Charga!) Sen är det ju också roligt att springa och jaga varandra på stranden!

Ooops!